keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Joulukranssi

En ole ollut joulukranssien ystävä ikinä. Mieleeni sanasta joulukranssi tulee havuista tehty ympyrä ja se taas ei kuvasta minun sisustusmakuani. Pinterestistä on tullut minulle addiktio, ja yksi päivä siellä eri hakusanoja kokeillen törmäsin joulukranssiin. Mutta ei mihinkä tahansa joulukranssiin, vaan minun makuuni olevaan joulukranssiin. Tästä hämmästyneenä vaihdoin hakusanaksi christmas wreath ja löysin mitä ihanampia joulukranssi-ideoita! Päässäni soi Hallelujah ja sain päähänpistoksekseni tehdä oman joulukranssin.

Pidän modernista valkoisesta sisustuksesta mustalla ja harmaalla höystettynä. Sellaisesta sisustuslehtien kansikuvasta. Tietenkään se ei omassa kodissa näytä siltä, kun on koirien tavaroita pitkin poikin, on akvaariota ja kaiken maailman ihania koriste-esineitä. Mutta tyyliltään enemmän teollinen valkoinen kuin runsas ja maalaisromanttinen valkoinen. No. Kyllä niitä hempeitäkin elementtejä löytyy, varsinkin joulun aikaan. Mutta se sallittakoon. Poikkeus vahvistaa säännön.

Simppelein lopputulos joulukransseissa oli niissä versioissa, joissa styroksirinkulan ympärille oli pyöritetty villalankaa. Pinta on sileä ja selkeä. Tähän siis halusin pyrkiä, joten menin ja ostin styroksirinkulan. Sinooperissa maksoi 2,45e jos en väärin muista.

Seuraavaksi mietin miten koristelen sen. Virkkaan koirille leluja näin talven tullen joten villalankoja on ja vaikka kuinka paljon. Päätin siis että virkkaan ruusuja ja hankin muutaman pikkuruisen joulupallon sinne sekaan piristämään.

Siivotessa vinttiä, löysin joulukoristeiden seasta valkoisia glitterkoristeita. Sellaisia palloja jotka on rautalangan päässä. Ne pääsivät myös mukaan askarteluun.

Lopputulos siis koostui harmaasta villalangasta jonka pyöritin styroksin ympärille, punaisista ja valkoisista virkatuista ruusuista ja punaisista ja hopeisista minijoulupalloista sekä muutamasta valkoisesta glitterpallosta. Hintaa tälle lystille tuli sen styroksirinkulan verran, koska lankoja löytyi jo kotoa, samoin joulupalloja. Helppoa ja halpaa.

Todistusaineistoksi muutama otos tuosta väsäyksestä.





Miehen mielestä lopputulos on kotitekoisen näköinen, mutta eikös sen pidäkin jos olen sen itse tehnyt? :D Hän myös totesi että aika yksinkertaisen näköinen. Mietin tuossa että tästä voisi tehdä joka jouluisen perinteen, että lisään siihen joka vuosi jotain lisää. Sitten se ajan myötä kasvaa omanlaiseksi kokonaisuudeksi. Katsotaan mitä mieltä olen ensi vuonna asiasta, tänä vuonna se saa olla oven edessä juuri tuollaisena.

Eikun virkkuukoukut heilumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti